Program kongresa

Preuzmite program u PDF formatu.

ZNANSTVENI PROGRAM

Kongres će se odvijati u obliku plenarnih predavanja, usmenih izlaganja, satelitskih simpozija, radionica i postera.

TEME

  1. Komunikacija u obiteljskoj medicini – asertivnost, vještina koja se uči, povjerenje koje se gradi. Komunikacija s bolesnicima, njihovim obiteljima, među zdravstvenim profesionalcima, unutar medicinskog tima, komunikacija s javnosti, zdravstvenom administracijom.
  2. Sigurnost pacijenata – prevencija, otklanjanje i unaprjeđenje zaštite od neželjenih događaja tijekom procesa pružanja zdravstvene skrbi u cjelokupnom procesu zdravstvene skrbi, od trenutka ulaska u zdravstvenu ustanovu do okončanja procesa liječenja.
  3. AlgoRitmi – znamo li područja svoje ekspertnosti? Znamo li za svaki pojedini problem s kojim nam se bolesnik obraća što mu sve trebamo pružiti na primarnoj razini, ali i kada prestaje naša skrb, a počinje suradnja sa višim razinama zdravstvene zaštite? Predstavljamo KoHOMove AlgoRitme, rad naših specijalizanata u suradnji s njihovim učiteljima i mentorima.
  4. Seksualnost – dio našeg svakodnevnog rada ili tema o kojoj se ne govori? Obavezni dio anamneze svakog bolesnika, ili pitanje koje zaobilazimo? Pokušajmo zajedno naći rješenja za teme koje su bolesniku važne.
  5. Žensko zdravlje – od prevencije, preko najčešćih bolesti tipičnih za žensku populaciju, do malignih bolesti, palijativne skrbi. Pridajemo li dovoljno značaja ženskom zdravlju?
  6. Sestrinstvo – najbliži suradnici, važna karika tima u obiteljskoj medicini. Je li sestrinstvo kao ekspertnost podcijenjeno? Odabrane teme iz područja sestrinstva. Najvažnija problematika naše uzajamne suradnje i multidisciplinarnosti.
  7. Slobodne teme